De beste reistijd voor Egypte.

Wil je weten wat de beste reistijd voor Egypte is? Daar kunnen wij kort over zijn want je kunt het hele jaar door prima door Egypte reizen! Daarnaast ben je er zo…de vliegtijd van Amsterdam naar Egypte bedraagt zo ongeveer 4,5 (Cairo) tot 5 uur (Rode Zee).

Uiteraard kunnen de temperaturen verschillen per regio en per periode maar voorop staat dat Egypte een buitengewoon zonzekere bestemming is, zodat je dit prachtige land zowel in de zomer als in de winter kunt ontdekken! De zon is het hele jaar door aanwezig zodat je heerlijk van het strand van de Rode Zee kunt genieten. De wintermaanden brengen je ook heerlijke temperaturen van ongeveer 20 graden en de temperaturen aan de Rode Zee kunnen in de zomermaanden oplopen tot 37 graden.

Daarnaast is het in Egypte mogelijk om het hele jaar door te duiken. De watertemperatuur van de Rode Zee is eigenlijk altijd minimaal 20 graden.

De temperaturen in het noorden van Egypte (Cairo bv) zijn ook aangenaam. In de wintermaanden kan het in bijvoorbeeld Cairo wel wat afkoelen en soms valt er een bui. Wil je cultuur opsnuiven in Luxor tijdens de zomermaanden dan dien je u wel bestand te zijn tegen temperaturen van 40 graden. Wij adviseren dan ook om genoeg water mee te nemen tijdens de excursies! Bedenk je echter ook dat de warmte in een land als Egypte goed te doen is door de lage luchtvochtigheid.

Wil je dus genieten van de heerlijke Egyptische zon? Bekijk dan hier onze rondreizen en strandvakanties.