Caïro & Piramiden

Te midden van oneindige woestijnvlaktes vinden we een miljoenenstad die door de levensader van Egypte, de Nijl, wordt doorkruist. Het inwoneraantal van Caïro is te vergelijken met dat van Nederland en de skyline met dat van een grote westerse stad. Deze ‘toegangspoort tot Egypte’ is tevens de grootste stad van Afrika. De naam Caïro komt van het Arabische al-Quahira, dat ‘de overwinnaar’ betekent. De stad heeft deze naam te danken aan Mars, de planeet van de overwinning, die aan de hemel stond toen de stad werd gesticht. Aan de oostzijde van de Nijl vind je het levendige hart van Caïro.

De hoofdstad van Egypte is tevens de ‘moskeeën hoofdstad’ van de wereld, maar Caïro heeft ook een oud christelijk deel waar je prachtige kerken vindt. De torenhoge minaretten van de moskeeën worden afgewisseld met de kruizen die op de kerken staan. Zowel Islamitisch als Koptisch Caïro zijn bijzondere stadsdelen. Hoe dan ook, de bevolking van Caïro is tolerant tegenover verschillende geloofsovertuigingen.
Werkelijk alles is te vinden in deze bruisende metropool. Wil je de indrukwekkende geschiedenis en cultuur opsnuiven ga je naar het prachtige Egyptisch Museum of de indrukwekkende Mohammed Ali Moskee.

Voor een kijkje bij ‘een van de Zeven Wereldwonderen’ reis je per jeep, bus of paard af naar de Piramiden van Gizeh. Een schatkist aan bezienswaardigheden tref je aan in Caïro. Dit is nog maar een klein deel van al de indrukwekkende overblijfselen uit de oudheid die terug te vinden zijn in deze ‘moeder aller steden’. Een mooie wandeling door zowel het Islamitische als het Koptische Caïro is ook een mooie beleving net als een bezoek aan de botanische tuin in de dierentuin van Caïro.

Wat betreft ontspanning in deze immense stad: de winkelfreak komt goed tot z’n recht in de kolossale bazaar in Caïro. Wanneer een heldere sterrenhemel de stad in z’n greep heeft kun je uitgebreid genieten van een indrukwekkend nachtleven. Rook een waterpijp in een verlaten cafeetje, geniet van een Arabische buikdansshow of bezoek een openluchtconcert in het prachtige Opera-complex. In deze ‘claxon-city’ lopen westers geklede vrouwen rond, maar is de rijke Egyptische cultuur wel sterk voelbaar. In Caïro ontmoet de faraonische oudheid het moderne tijdperk!
Één van de meest unieke hotels in Cairo!
Steek de weg over en bewonder de wereldberoemde piramiden van Gizeh en de Sfinx!

Incl. 23KG ruimbagage, 8KG handbagage & maaltijden aan boord
Incl. verblijf o.b.v logies & ontbijt (hp/vp optioneel)
Incl. Retourvlucht
Op aanvraag
reisdetails
paypal

"VEILIG EN BESCHERMD"

Boek met 180 dagen PayPal aankoopbescherming. Lees hier de voorwaarden. Betaal per bankoverschrijving, Ideal, creditcard of PayPal.
ideal visa mastercard amex paypal
Alle getoonde vanaf prijzen zijn per persoon en o.b.v. een 2-persoonskamer bezetting. Prijzen zijn exclusief 2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds en optioneel 28,- euro visumkosten. De ruimbagage is inbegrepen bij de vluchten van EgyptAir. Bij de vluchten van Transavia en TUIFly betaald u o.b.v. een retourvlucht 30,- euro voor 20KG ruimbagage.