Beste reiziger,

Wegens hoge drukte zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Wij verzoeken u vandaag uw vragen per email te stellen via [email protected] U krijgt dan zo spoedig mogelijk van ons een reactie.

Sherif Moustafa Managing Director

Moustafa Holding B.V.

Dahab

Dahab, wat in het Arabisch ‘goud’ betekent, heeft zijn naam aan z’n prachtige goudgele stranden te danken. Men zou ook kunnen zeggen dat het een vroegere goudmijn was voor hippies. Dahab was namelijk het flower-power oord uit de jaren ’70. Deze ontspannen sfeer is vandaag de dag terug te vinden in de vorm van gastvrije ‘locals’, een prachtige bergrijke omgeving en een mooi centrum waar u lekker weg kunt zakken met een waterpijp.

Dahab is de chillout-zone van Egypte. Het duikersoord straalt iets unieks uit en wordt (nog) niet overheerst door massa-toerisme. Dahab, gelegen aan de Rode Zee, ligt tegen de Golf van Aquaba. Aan de overkant ligt Saudi-Arabië en met uw voeten staat u in de Sinai-woestijn. In principe bestaat Dahab uit 2 dorpjes; het Bedoeïenen dorp Assalah in het zuiden en het zakelijke deel in het centrum. Met de auto is het een uurtje rijden naar Sharm el Sheikh. Dahab is vandaag de dag uitgegroeid tot een populaire bestemming voor duikers. Net iets buiten de stad vindt u het beroemde ‘Blue Hole’ en het Napoleonrif. Ook zijn er genoeg duikcentra te vinden. Met een surfboard is het ook prima te doen op de golven van de Rode Zee, want Dahab is een absolute surfspot. Achter het goudgele zandstrand vinden we kleurrijke huisjes en een uitgestrekt palmbos.

Er zijn ook genoeg restaurantjes te vinden die u helpen aan lekker ‘seafood’. Laat het eten even zakken bij de ondergaande zon en breng vervolgens een bezoekje aan één van de danstentjes in Dahab. Vanwege z’n vele lowbudget-hotels en relatief goedkope restaurants is Dahab ook uitstekend geschikt voor backpackers.

Kortom, Dahab is een zeer ontspannen badplaats ten noord-oosten van Sharm el Sheikh. De hotels liggen direct aan zee, waar u prachtig kunt snorkelen en duiken.
Prachtig gelegen hotel in Dahab met uitstekende service en goede duik- en snorkelfaciliteiten. Geniet van Egyptische specialiteiten ver van het massa tourisme!

Incl. 10 KG handbagage met Tuifly
Mogelijkheid tot upgrade naar Soft All Inclusive
Incl. retour transfer luchthaven-hotel
8 dagen
v.a. € 572
reisdetails
egypte.nl niletravel vliegfabriek seasee travrl