Eten & Drinken

De Egyptische keuken is een mengelmoes van heerlijke ingredi├źnten, afkomstig van hun oosterse buren, overburen en verre buren! De Egyptische gerechten zijn een samenstelling uit onder meer de Turkse, Perzische, Griekse, Franse, Italiaanse en Engelse keuken. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk typische Egyptische maaltijden zijn. In ieder geval geldt voor zowel het eten als de dranken: Bi-I-Hana wa-esj-Sjiffa, oftewel 'met plezier en gezondheid'.

Eten

Aisj sjami met fuul behoren tot een Egyptische basismaaltijd. Het eten bestaat uit een volkoren of wit pitabrood met fava bonen. Deze bonen worden vaak gepureerd gegeten met citroensap en komijn. Wanneer u een goedkope, maar warme lunch wilt bestelt u Koesjari. Dit bestaat uit een mengeling van rijst, macaroni, linzen, uitjes en kikkererwten.
Wanneer Egyptenaren samen eten nemen ze vaak mezze. Dit zijn kleine gerechten die met brood worden gegeten. Lekker is de salata baladi, een boerensalade van tomaten, peterselie, komkommer en sla met limoen. Sjaksjoeka is een groenteschotel die bestaat uit Egyptische ratatouille met eieren. Het vlees wordt vaak gegrild, zoals kebab of hamam (duif).

Dranken

Shai (thee) wordt in Egypte het meest gedronken en wel mierzoet! Dit geldt ook voor de koffie. Wilt u deze zoete inval voorkomen moet u daar expliciet om vragen. Kahwa (Turkse koffie) heeft wel verschillende niveaus van zoetheid. Zo is saada zonder suiker en ariha met weinig suiker. Wanneer u een lekkere verkoeling zoekt onder de Egyptische zon is een asir erg verfrissend. Het is een vruchtensap die u kunt krijgen bij een van de vele sapbars.

Er is genoeg keuze wanneer u naar de fruitpiramide op de vrolijke sapbar tuurt. In de meeste gevallen vindt u er asir burtukan (sinaasappelsap), farawla (aardbei), asab (suikerriet) of ruman (granaatappel). Egypte is geen bier- of wijnland, maar als toerist hoeft u op de meeste plaatsen niet bang te zijn een lekker Stella-biertje mis te lopen. Dit in Egypte gebrouwen bier is te verkrijgen in verschillende sterkten: Local, Premium, Export en van de tap. Obelisque heeft lekkere wijnen (van geïmporteerde druiven) te bieden. Wat betreft de sterke drank is een Egyptische ouzo (Zibeeb) een aanrader.
paypal

"VEILIG EN BESCHERMD"

Boek met 180 dagen PayPal aankoopbescherming. Lees hier de voorwaarden. Betaal per bankoverschrijving, Ideal, creditcard of PayPal.
ideal visa mastercard amex paypal
Alle getoonde vanaf prijzen zijn per persoon en o.b.v. een 2-persoonskamer bezetting. Prijzen zijn exclusief 2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds en optioneel 28,- euro visumkosten. De ruimbagage is inbegrepen bij de vluchten van EgyptAir. Bij de vluchten van Transavia en TUIFly betaald u o.b.v. een retourvlucht 30,- euro voor 20KG ruimbagage.