Jordanië

Jordanië
Jordanië is het land van de Dode Zee, verborgen steden en geïsoleerde landschappen. De hoofdstad is Amman, wat in het noorden van Jordanië ligt. Hier wonen twee miljoen mensen. De rest van het land kent grote onbewoonde gebieden, waar alleen nomadenvolkeren en kamelen leven.
Aqaba en de Dode Zee
Aqaba is de meest westerse stad in het oosterse Jordanië. Het ligt in het uiterste zuiden van het land aan de Dode Zee. Een heerlijke plek om te zonnen op het strand. Op de markt van Jeruzalem kun je alles kopen wat je wilt. Of heerlijke Arabische koffie drinken.

Petra
De bekendste plek van Jordanië is Petra. Deze verborgen stad ligt midden in een woestijn. Via de Siq, een kloof van soms maar twee meter breed, loop je naar El Kazneh, oftewel de Schatkist. Dit is een enorme voorgevel van een graffaçade, gebouwd door de Nabateeërs. Naast deze tombe is nog veel meer te zien in het grote complex van Petra, zoals een Romeins theater en verschillende tempels. De rozerode gloed van de stenen geeft de stad een magische uitstraling.

Wadi Rum
De woestijn van Wadi Rum ligt in het zuiden van Jordanië, vlakbij Aqaba. Sinds 1998 is het gebied van Wadi Rum met een lengte van 130 kilometer een beschermd gebied. Een goede manier om deze uitgestrekte woestijn en haar rotsformaties te verkennen is per dromedaris.
paypal

"VEILIG EN BESCHERMD"

Boek met 180 dagen PayPal aankoopbescherming. Lees hier de voorwaarden. Betaal per bankoverschrijving, Ideal, creditcard of PayPal.
ideal visa mastercard amex paypal
Alle getoonde vanaf prijzen zijn per persoon en o.b.v. een 2-persoonskamer bezetting. Prijzen zijn exclusief 2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds en optioneel 28,- euro visumkosten. De ruimbagage is inbegrepen bij de vluchten van EgyptAir. Bij de vluchten van Transavia en TUIFly betaald u o.b.v. een retourvlucht 30,- euro voor 20KG ruimbagage.