brayka bay  resort

Brayka Bay Resort

8 dagen va € 557,-
Gelegen aan de mooiste baai van Marsa Alam!

Incl. verblijf o.b.v All - Inclusive
Nederlandse reisleider van Egypte.nl in het resort
Boekingen van Egypte.nl altijd in een gerenoveerde kamer
Vluchtmogelijkheden vanaf Amsterdam, Eindhoven en Brussel! 

Klik hier voor het Brayka Bay Reef Resort vanaf Brussel Int. Airport
Klik hier voor het Brayka Bay Reef Resort vanaf Eindhoven Int. Airport

Omschrijving

Het Brayka Bay Reef Resort is gelegen op zo'n 15 kilometer van het dorpje Marsa Alam en aan de mooiste baai van het gebied. De baai heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een zwemmersgebied. Het eigen huisrif beschikt over meer dan 300 meter vrijwel onaangetast koraal. Het wereldberoemde Elphinestone rif ligt op slechts korte afstand van het Brayka Bay Reef Resort.

Restaurants & cafés

Het Brayka Bay Reef Resort beschikt over meerdere restaurants en cafés. Het Tamara restaurant is een authentiek Egyptisch restaurant waar u terecht kunt voor de heerlijkste traditionele gerechten. Het Hemmingway Restaurant is een a la carte restaurant waar diverse soorten vis, kreeft en garnaal vers gevangen uit zee worden geserveerd. De Pool Bar is gelegen in het zwembad. Hier kunt terecht voor diverse dranken en snacks.

Sport & ontspanning

Privé strand, 2 zwembaden, 1 verwarmd zwembad, kinderzwembad, health club, spa, duikcentrum, tennisbanen, biljart, tafeltennis, paard- en kameelrijden, golf putting green en er zijn quads te huur.

Faciliteiten

Receptie met meertalig personeel, internetfaciliteiten, wasserette, winkeltjes, openbare telefoon en roomservice. Het Brayka Bay Reef Resort is goed toegankelijk voor de mindervalide.

Animatie

Zowel overdag als 's avonds worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen.

Kamerinfo

Het Brayka Bay Reef Resort beschikt over 465 kamers. Alle standaardkamers zijn voorzien van een compleet ingerichte badkamer, airco, minibar, kluisje, telefoon, satelliet televisie, balkon of terras. Kamers met zeezicht zijn mogelijk tegen bijbetaling. De superior kamers hebben dezelfde faciliteiten als de standaardkamers, maar bevinden zich dichterbij het hoofdgebouw. De familiekamers hebben een extra kamer en een verbindende tussendeur. De kamers met Beach Front zijn direct aan het zandstrand gelegen. De suites zijn wat ruimer en zijn dichtbij het hoofdgebouw gelegen.

Kinderen

Voor kinderen is er een kinderzwembad, kidsclub en babysitting (op aanvraag) aanwezig.

Ligging & omgeving

Het Brayka Bay Reef Resort is een prachtig resort gelegen aan de mooiste baai van de omgeving, waardoor het een ideale locatie is om heerlijk te snorkelen in het aanwezige huisrif!
t.o.v. centrum Marsa Alam: < 17 km
t.o.v. luchthaven Marsa Alam: < 45 km
t.o.v. strand: < 0,1 km
t.o.v. duikcentrum: < 0,1 km
t.o.v. huisrif: < 0,1 km
t.o.v. Elphinstone reef: < 30 km

All inclusive

Ontbijtbuffet in het hoofdrestaurant van 06:30 uur tot 10:00 uur • Lunchbuffet in het hoofdrestaurant van 12:30 uur tot 15:00 uur • Snacks in de Tiffany's bar van 10:30 uur tot 12:30 uur • High Tea in de Tiffany's lobby bar of bij het zwembad van 16:00 uur tot 18:00 uur • Dinerbuffet in het hoofdrestaurant van 19:00 uur tot 22:00 uur • Lokale frisdranken, water en alcoholische dranken van 10:00 uur tot 00:00 uur (per glas) in de Tiffany's, Lobby en beachbar. (Afhankelijk van de openingstijden van de bars) • Aerobics, tennis (overdag), tafeltennis, fitness en biljart

Excursies en/of duikproducten bijboeken?

Als u via ons een vakantie boekt, kunt u vooraf één of meerdere excursies en/of duikproducten bijboeken. Hieronder vind u meer informatie over de mogelijke excursies/duikproducten. Tijdens het boekingsproces van deze reis (bij de stap "Extra's") kunt u zien wat de prijzen zijn en kunt u de excursies/duikproducten bijboeken. Het systeem rekent automatisch de meerprijs voor u uit zodat u weet waar u aan toe bent.
3 dagen kantduiken, 2 duiken per dag, inclusief fles, lucht en lood, Brayka Bay
De duikbasis van Extra Divers Marsa Alam is gevestigd in het Brayka Bay Reef Resort. De duikbasis heeft de beschikking over goede huurmaterialen. Door gestage groei, aandacht voor kwaliteit en een perfecte service, kan Extra Divers u een onvergetelijke duikvakantie aanbieden. U heeft de keuze om te duiken op het huisrif, een zodiac of minibus naar verder gelegen duikstekken. Fles, lucht en lood zijn bij de duikpakketten inbegrepen.

Ter plaatse te voldoen:
- Huur eventuele duikuitrusting
- Riftaksen en bijdrage decokamer
- Persoonlijke uitgaven
- Bij Extra Divers is een checkduik verplicht, ~ 5 euro p.p. per dag
- Gids voor duikers met minder dan 25 gelogde duiken, ~ 5 euro p.p. per dag
5 dagen kantduiken, 2 duiken per dag, inclusief fles, lucht en lood, Brayka Bay

De duikbasis van Extra Divers Marsa Alam is gevestigd in het Brayka Bay Reef Resort. De duikbasis heeft de beschikking over goede huurmaterialen. Door gestage groei, aandacht voor kwaliteit en een perfecte service, kan Extra Divers u een onvergetelijke duikvakantie aanbieden. U heeft de keuze om te duiken op het huisrif, een zodiac of minibus naar verder gelegen duikstekken. Fles, lucht en lood zijn bij de duikpakketten inbegrepen.

Ter plaatse te voldoen:
- Huur eventuele duikuitrusting
- Riftaksen en bijdrage decokamer
- Persoonlijke uitgaven
- Bij Extra Divers is een checkduik verplicht, ~ 5 euro p.p. per dag
- Gids voor duikers met minder dan 25 gelogde duiken, ~ 5 euro p.p. per dag

Chill Out 2 daagse boottrip (vissen, snorkelen en/of duiken)
Een 2 daagse boottrip naar Sataya, waar we voor 99% zeker dolfijnen zullen treffen. Eerst gaan we met de bus naar Hamata daar gaan we op de boot naar Hamata eiland en varen vervolgens door naar Sataya. Hier blijven we overnachten op de boot op het dek onder de sterren, ondertussen gaan we ouderwets vissen om onszelf in een diner te voorzien. U kunt tijdens de gehele trip snorkelen, maar ook duiken behoort tot de mogelijkheden.
Dolphin reef Sataya (per boot)
Heeft u altijd al eens dolfijnen in het wild willen bewonderen en droomt u er van om met ze te zwemmen? Dan is een bezoek aan het Sataya rif, ofwel: ‘Het Huis van de Dolfijnen’, echt een aanrader. Shaab Sataya ligt aan de zuidoostelijke kant van het duikgebied Fury Shoal voor de kust van Marsa Alam. Dit hoefijzervormige rif heeft zijn toepasselijke naam te danken aan de vriendelijke zeezoogdieren die daar regelmatig te zien zijn. U zult bovendien versteld staan van de vele andere rifbewoners, zoals wittiphaaien, fusiliers, Spanish dancers en papegaaivissen. De diepte van het rif varieert van 4 tot 40 meter.

Dit is een favoriete plaats waar dolfijnen samenkomen om te eten en te spelen. Wij kunnen ze daar met een beetje geluk bewonderen.
Fietstocht door de woestijn
Een bijzondere ervaring door prachtige landschappen tijdens deze 2 uur durende fietstocht door de woestijn. De tocht brengt ons uiteindelijk bij de bedoeïenen waar we zullen nagenieten met een lekker kopje thee of een traditionele koffie (gabanah).
Hamata eilanden
Beter bekend als de maagdeneilanden, waan jezelf in het paradijs met de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee. De koralen en vissen zijn daar op zijn mooist nog aanwezig, doordat dit gebied beschermd is. Wij zullen 3 snorkel stops maken en er is ook gelegenheid om over het eiland te maken voor geweldige foto's.
Jeep en snorkel safari
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor een prachtige woestijnsafari. Na een rit van ca. 10km de woestijn in, stoppen we bij een prachtige canyon waar we de reis verder onder water voort zullen zetten en waar we hopelijk een paar schildpadden en de Dugong (zeekoe) tegen komen.
Luxor Dagexcursie vanaf Marsa Alam
De beste plek om de grandeur van het pharaonische verleden te aanschouwen is zonder twijfel Luxor, het oude Thebe, de religieuze hoofdstad van het Egyptische rijk. Er zijn meer dan genoeg tempels en andere ruïnes om een halve week te vullen, maar op een dag excursie kan je gemakkelijk alle hoogtepunten bezichtigen. Luxor is gemakkelijk te bereiken vanuit Marsa Alam via de nieuw aangelegde weg naar Edfu, waardoor je na enkele uren reeds ter plaatse bent.
SSI openwater opleiding Brayka Bay
De SSI openwater opleiding is mogelijk vanaf 15 jaar, en duurt 4 tot 5 dagen. De opleiding bestaat uit een theorie gedeelte, een aantal oefensessies waarin de benodigde duikvaardigheden worden bijgebracht en beoefend, en aansluitend 4 duiken in het buitenwater. De opleiding is inclusief alle duikmaterialen, maar exclusief cursusboek, duiktabel, ~ € 40,00 en certificaatkosten, ~ € 35,00, welke ter plaatse moeten worden voldaan.

Vanaf de leeftijd van 12 jaar is het mogelijk om de SSI junior openwater opleiding te volgen!
Sterrenkijken
Omdat er in de woestijn rond Marsa Alam nog geen sprake is van lichtvervuiling en omdat er zelden of nooit een wolk aan de hemel te bespeuren valt, is dit een ideale plek om met een telescoop de hemel af te speuren naar al die prachtige wonderen die het universum ons te bieden heeft. Deze 2 uur durende trip wordt gecombineerd met een zonsondergang in de woestijn, een fantastische ervaring die je nooit zal vergeten! Nadat de nacht gevallen is, worden enkele professionele telescopen opgesteld met een elektronisch zoekmechanisme zodat gemakkelijk de belangrijkste en mooiste ruimteobjecten kunnen worden opgespoord.
Woestijnsafari: Wadi El Gamal
Ga op avontuur naar het Wadi-el-Gamal (het Nationaal Park) en bekijk de prachtige landschappen, het woestijngebied, de canyons en de oase. Het natuurpark bevindt zich in de woestijn en heeft een oppervlakte van meer dan 5.000 km². Hier vind je veel bomen, planten en (bedreigde) diersoorten. Daarnaast is er een prachtige mijn waar veel smaragd voorkomt.

Prijzen & Boeken

Klik op een vanafprijs om door te gaan. Onderstaande prijzen zijn per persoon o.b.v. een 2-persoons kamerbezetting.

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid juli 2017
Vertrekdatum 8 Dagen10 Dagen15 Dagen
za 22 juli 2017
€ 843 SOLD OUT
€ 1152 SOLD OUT
di 25 juli 2017 € 881
€ 981 SOLD OUT
€ 1036
do 27 juli 2017
€ 920 SOLD OUT
€ 910 SOLD OUT
€ 1135 SOLD OUT
za 29 juli 2017
€ 843 SOLD OUT
€ 1009

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid augustus 2017
Vertrekdatum 8 Dagen10 Dagen15 Dagen
di 1 augustus 2017
€ 810 SOLD OUT
€ 976 € 1036
do 3 augustus 2017
€ 909 SOLD OUT
€ 844 SOLD OUT
€ 1157 SOLD OUT
za 5 augustus 2017
€ 804 SOLD OUT
€ 1130
di 8 augustus 2017 € 771 € 992 € 981
do 10 augustus 2017 € 975 € 789 € 1058
za 12 augustus 2017 € 727 € 1091
di 15 augustus 2017 € 722 € 915 € 882
do 17 augustus 2017 € 766
€ 805 SOLD OUT
€ 976
za 19 augustus 2017 € 871 € 849
di 22 augustus 2017 € 656 € 827 € 937
do 24 augustus 2017 € 733 € 679 € 833
za 26 augustus 2017 € 617 € 866
di 29 augustus 2017 € 722 € 937
do 31 augustus 2017 € 617 € 706 € 866

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid september 2017
Vertrekdatum 8 Dagen10 Dagen15 Dagen
za 2 september 2017 € 656 € 888
di 5 september 2017 € 656 € 888
do 7 september 2017 € 700 € 772 € 926
za 9 september 2017 € 656 € 915
di 12 september 2017 € 656 € 888
do 14 september 2017 € 711 € 772 € 926
za 16 september 2017 € 727 € 948
di 19 september 2017 € 656 € 888
do 21 september 2017 € 634 € 761 € 855
za 23 september 2017 € 727 € 948
di 26 september 2017 € 656 € 948
do 28 september 2017 € 623 € 739 € 882
za 30 september 2017 € 727 € 910

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid oktober 2017
Vertrekdatum 8 Dagen10 Dagen15 Dagen
di 3 oktober 2017 € 733 € 948
do 5 oktober 2017 € 744 € 772 € 1399
za 7 oktober 2017 € 738 € 1729
di 10 oktober 2017 € 722 € 943
do 12 oktober 2017 € 843 € 1768 € 1053
za 14 oktober 2017 € 1007 € 1757
di 17 oktober 2017 € 744 € 822 € 954
do 19 oktober 2017 € 755 € 1548
za 21 oktober 2017 € 788 € 1086
di 24 oktober 2017 € 744
do 26 oktober 2017
€ 766 SOLD OUT
€ 794
za 28 oktober 2017 € 1008 € 1053

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid november 2017
Vertrekdatum 8 Dagen15 Dagen
wo 1 november 2017 € 601 € 853
za 4 november 2017 € 656 € 937
wo 8 november 2017 € 601 € 816
za 11 november 2017 € 612 € 827
wo 15 november 2017 € 601 € 816
za 18 november 2017 € 612 € 827
wo 22 november 2017 € 557 € 794
za 25 november 2017 € 568 € 805
wo 29 november 2017 € 557 € 794

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid december 2017
Vertrekdatum 8 Dagen15 Dagen
za 2 december 2017 € 568 € 794
wo 6 december 2017 € 557 € 794
za 9 december 2017 € 568 € 815
wo 13 december 2017 € 557 € 878
za 16 december 2017 € 578 € 1256
wo 20 december 2017 € 657 € 1451
za 23 december 2017 € 871 € 1653
wo 27 december 2017 € 937 € 1173
za 30 december 2017 € 914 € 1174

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid januari 2018
Vertrekdatum 8 Dagen15 Dagen
wo 3 januari 2018 € 582 € 798
za 6 januari 2018 € 590 € 805
wo 10 januari 2018 € 567 € 783
za 13 januari 2018 € 590 € 794
wo 17 januari 2018 € 579 € 794
za 20 januari 2018 € 590 € 805
wo 24 januari 2018 € 579 € 794
za 27 januari 2018 € 590 € 805
wo 31 januari 2018 € 579 € 794

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid februari 2018
Vertrekdatum 8 Dagen15 Dagen
za 3 februari 2018 € 590 € 827
wo 7 februari 2018 € 579 € 794
za 10 februari 2018 € 683 € 915
wo 14 februari 2018 € 645 € 882
za 17 februari 2018 € 656 € 1300
wo 21 februari 2018 € 645 € 882
za 24 februari 2018 € 793 € 1047
wo 28 februari 2018 € 656 € 871

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid maart 2018
Vertrekdatum 8 Dagen15 Dagen
za 3 maart 2018 € 667 € 877
wo 7 maart 2018 € 645 € 855
za 10 maart 2018 € 667 € 877
wo 14 maart 2018 € 645 € 855
za 17 maart 2018 € 661 € 883
wo 21 maart 2018 € 645
za 24 maart 2018 € 673
Inbegrepen

Vlucht Amsterdam - Marsa Alam - Amsterdam
Accommodatie & verzorging
Luchthavenbelasting
Calamiteitenfonds (is niet vermeld in vanafprijs)
Alle transfers

Niet inbegrepen

Ruimbagage (bij te boeken in boekingsproces)
Visum Egypte (bij te boeken in boekingsproces)
Reis en/of annuleringsverzekering
Persoonlijke uitgaven
Riftaks
8 dagen va € 557,-