brayka bay  resort

Brayka Bay Resort

8 dagen va € 581,-
Gelegen aan de mooiste baai van Marsa Alam!

Incl. verblijf o.b.v All - Inclusive
Nederlandse reisleider van Egypte.nl in het resort
Boekingen van Egypte.nl altijd in een gerenoveerde kamer

Klik hier voor het Brayka Bay Reef Resort vanaf Eindhoven Int. Airport
Klik hier voor het Brayka Bay Reef Resort vanaf Brussel Int. Airport

Omschrijving

Het Brayka Bay Reef Resort is gelegen op zo'n 15 kilometer van het dorpje Marsa Alam en aan de mooiste baai van het gebied. De baai heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een zwemmersgebied. Het eigen huisrif beschikt over meer dan 300 meter vrijwel onaangetast koraal. Het wereldberoemde Elphinestone rif ligt op slechts korte afstand van het Brayka Bay Reef Resort.

Restaurants & cafés

Het Brayka Bay Reef Resort beschikt over meerdere restaurants en cafés. Het Tamara restaurant is een authentiek Egyptisch restaurant waar u terecht kunt voor de heerlijkste traditionele gerechten. Het Hemmingway Restaurant is een a la carte restaurant waar diverse soorten vis, kreeft en garnaal vers gevangen uit zee worden geserveerd. De Pool Bar is gelegen in het zwembad. Hier kunt terecht voor diverse dranken en snacks.

Sport & ontspanning

Privé strand, 2 zwembaden, 1 verwarmd zwembad, kinderzwembad, health club, spa, duikcentrum, tennisbanen, biljart, tafeltennis, paard- en kameelrijden, golf putting green en er zijn quads te huur.

Faciliteiten

Receptie met meertalig personeel, internetfaciliteiten, wasserette, winkeltjes, openbare telefoon en roomservice. Het Brayka Bay Reef Resort is goed toegankelijk voor de mindervalide.

Animatie

Zowel overdag als 's avonds worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen.

Kamerinfo

Het Brayka Bay Reef Resort beschikt over 465 kamers. Alle standaardkamers zijn voorzien van een compleet ingerichte badkamer, airco, minibar, kluisje, telefoon, satelliet televisie, balkon of terras. Kamers met zeezicht zijn mogelijk tegen bijbetaling. De superior kamers hebben dezelfde faciliteiten als de standaardkamers, maar bevinden zich dichterbij het hoofdgebouw. De familiekamers hebben een extra kamer en een verbindende tussendeur. De kamers met Beach Front zijn direct aan het zandstrand gelegen. De suites zijn wat ruimer en zijn dichtbij het hoofdgebouw gelegen.

Kinderen

Voor kinderen is er een kinderzwembad, kidsclub en babysitting (op aanvraag) aanwezig.

Ligging & omgeving

Het Brayka Bay Reef Resort is een prachtig resort gelegen aan de mooiste baai van de omgeving, waardoor het een ideale locatie is om heerlijk te snorkelen in het aanwezige huisrif!
t.o.v. centrum Marsa Alam: < 17 km
t.o.v. luchthaven Marsa Alam: < 45 km
t.o.v. strand: < 0,1 km
t.o.v. duikcentrum: < 0,1 km
t.o.v. huisrif: < 0,1 km
t.o.v. Elphinstone reef: < 30 km

All inclusive

Ontbijtbuffet in het hoofdrestaurant van 06:30 uur tot 10:00 uur • Lunchbuffet in het hoofdrestaurant van 12:30 uur tot 15:00 uur • Snacks in de Tiffany's bar van 10:30 uur tot 12:30 uur • High Tea in de Tiffany's lobby bar of bij het zwembad van 16:00 uur tot 18:00 uur • Dinerbuffet in het hoofdrestaurant van 19:00 uur tot 22:00 uur • Lokale frisdranken, water en alcoholische dranken van 10:00 uur tot 00:00 uur (per glas) in de Tiffany's, Lobby en beachbar. (Afhankelijk van de openingstijden van de bars) • Aerobics, tennis (overdag), tafeltennis, fitness en biljart

Op 24 december is het kerstdiner in de prijs inbegrepen en op 31 december is het nieuwjaarsdiner ook in de prijs inbegrepen.

Excursies en/of duikproducten bijboeken?

Als u via ons een vakantie boekt, kunt u vooraf één of meerdere excursies en/of duikproducten bijboeken. Hieronder vind u meer informatie over de mogelijke excursies/duikproducten. Tijdens het boekingsproces van deze reis (bij de stap "Extra's") kunt u zien wat de prijzen zijn en kunt u de excursies/duikproducten bijboeken. Het systeem rekent automatisch de meerprijs voor u uit zodat u weet waar u aan toe bent.
3 dagen kantduiken, 2 duiken per dag, inclusief fles, lucht en lood, Brayka Bay
De duikbasis van Brayka Bay is gevestigd in het Brayka Bay Reef Resort. De duikbasis heeft de beschikking over goede huurmaterialen. Door gestage groei, aandacht voor kwaliteit en een perfecte service, kan Brayka Bay u een onvergetelijke duikvakantie aanbieden. U heeft de keuze om te duiken op het huisrif, een zodiac of minibus naar verder gelegen duikstekken. Fles, lucht en lood zijn bij de duikpakketten inbegrepen.

Ter plaatse te voldoen:
- Huur eventuele duikuitrusting
- Riftaksen en bijdrage decokamer
- Persoonlijke uitgaven
- Bij Brayka Bay is een checkduik verplicht, ~ 5 euro p.p. per dag
- Gids voor duikers met minder dan 25 gelogde duiken, ~ 5 euro p.p. per dag
5 dagen kantduiken, 2 duiken per dag, inclusief fles, lucht en lood, Brayka Bay

De duikbasis van Brayka Bay is gevestigd in het Brayka Bay Reef Resort. De duikbasis heeft de beschikking over goede huurmaterialen. Door gestage groei, aandacht voor kwaliteit en een perfecte service, kan Brayka Bay u een onvergetelijke duikvakantie aanbieden. U heeft de keuze om te duiken op het huisrif, een zodiac of minibus naar verder gelegen duikstekken. Fles, lucht en lood zijn bij de duikpakketten inbegrepen.

Ter plaatse te voldoen:
- Huur eventuele duikuitrusting
- Riftaksen en bijdrage decokamer
- Persoonlijke uitgaven
- Bij Brayka Bay is een checkduik verplicht, ~ 5 euro p.p. per dag
- Gids voor duikers met minder dan 25 gelogde duiken, ~ 5 euro p.p. per dag

Chill Out 2 daagse boottrip (vissen, snorkelen en/of duiken)
Een 2 daagse boottrip naar Sataya, waar we voor 99% zeker dolfijnen zullen treffen. Eerst gaan we met de bus naar Hamata daar gaan we op de boot naar Hamata eiland en varen vervolgens door naar Sataya. Hier blijven we overnachten op de boot op het dek onder de sterren, ondertussen gaan we ouderwets vissen om onszelf in een diner te voorzien. U kunt tijdens de gehele trip snorkelen, maar ook duiken behoort tot de mogelijkheden.
Dolphin reef Sataya (per boot)
Heeft u altijd al eens dolfijnen in het wild willen bewonderen en droomt u er van om met ze te zwemmen? Dan is een bezoek aan het Sataya rif, ofwel: ‘Het Huis van de Dolfijnen’, echt een aanrader. Shaab Sataya ligt aan de zuidoostelijke kant van het duikgebied Fury Shoal voor de kust van Marsa Alam. Dit hoefijzervormige rif heeft zijn toepasselijke naam te danken aan de vriendelijke zeezoogdieren die daar regelmatig te zien zijn. U zult bovendien versteld staan van de vele andere rifbewoners, zoals wittiphaaien, fusiliers, Spanish dancers en papegaaivissen. De diepte van het rif varieert van 4 tot 40 meter.

Dit is een favoriete plaats waar dolfijnen samenkomen om te eten en te spelen. Wij kunnen ze daar met een beetje geluk bewonderen.
Fietstocht door de woestijn
Een bijzondere ervaring door prachtige landschappen tijdens deze 2 uur durende fietstocht door de woestijn. De tocht brengt ons uiteindelijk bij de bedoeïenen waar we zullen nagenieten met een lekker kopje thee of een traditionele koffie (gabanah).
Hamata eilanden
Beter bekend als de maagdeneilanden, waan jezelf in het paradijs met de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee. De koralen en vissen zijn daar op zijn mooist nog aanwezig, doordat dit gebied beschermd is. Wij zullen 3 snorkel stops maken en er is ook gelegenheid om over het eiland te maken voor geweldige foto's.
Jeep en snorkel safari
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor een prachtige woestijnsafari. Na een rit van ca. 10km de woestijn in, stoppen we bij een prachtige canyon waar we de reis verder onder water voort zullen zetten en waar we hopelijk een paar schildpadden en de Dugong (zeekoe) tegen komen.
Luxor Dagexcursie vanaf Marsa Alam
De beste plek om de grandeur van het pharaonische verleden te aanschouwen is zonder twijfel Luxor, het oude Thebe, de religieuze hoofdstad van het Egyptische rijk. Er zijn meer dan genoeg tempels en andere ruïnes om een halve week te vullen, maar op een dag excursie kan je gemakkelijk alle hoogtepunten bezichtigen. Luxor is gemakkelijk te bereiken vanuit Marsa Alam via de nieuw aangelegde weg naar Edfu, waardoor je na enkele uren reeds ter plaatse bent.
SSI openwater opleiding Brayka Bay
De SSI openwater opleiding is mogelijk vanaf 15 jaar, en duurt 4 tot 5 dagen. De opleiding bestaat uit een theorie gedeelte, een aantal oefensessies waarin de benodigde duikvaardigheden worden bijgebracht en beoefend, en aansluitend 4 duiken in het buitenwater. De opleiding is inclusief alle duikmaterialen, maar exclusief cursusboek, duiktabel, ~ € 40,00 en certificaatkosten, ~ € 35,00, welke ter plaatse moeten worden voldaan.

Vanaf de leeftijd van 12 jaar is het mogelijk om de SSI junior openwater opleiding te volgen!
Sterrenkijken
Omdat er in de woestijn rond Marsa Alam nog geen sprake is van lichtvervuiling en omdat er zelden of nooit een wolk aan de hemel te bespeuren valt, is dit een ideale plek om met een telescoop de hemel af te speuren naar al die prachtige wonderen die het universum ons te bieden heeft. Deze 2 uur durende trip wordt gecombineerd met een zonsondergang in de woestijn, een fantastische ervaring die je nooit zal vergeten! Nadat de nacht gevallen is, worden enkele professionele telescopen opgesteld met een elektronisch zoekmechanisme zodat gemakkelijk de belangrijkste en mooiste ruimteobjecten kunnen worden opgespoord.
Woestijnsafari: Wadi El Gamal
Ga op avontuur naar het Wadi-el-Gamal (het Nationaal Park) en bekijk de prachtige landschappen, het woestijngebied, de canyons en de oase. Het natuurpark bevindt zich in de woestijn en heeft een oppervlakte van meer dan 5.000 km². Hier vind je veel bomen, planten en (bedreigde) diersoorten. Daarnaast is er een prachtige mijn waar veel smaragd voorkomt.

Prijzen & Boeken

Klik op een vanafprijs om door te gaan. Onderstaande prijzen zijn per persoon o.b.v. een 2-persoons kamerbezetting.

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid december 2017
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
wo 20 december 2017 € 657 € 810 € 1210
do 21 december 2017
€ 989 SOLD OUT
€ 1541
za 23 december 2017 € 1043 € 1509 € 1601
wo 27 december 2017 € 1023 € 1389 € 1262
do 28 december 2017 € 1055 € 1283
za 30 december 2017 € 860 € 880 € 993

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid januari 2018
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
wo 3 januari 2018 € 581 € 672 € 798
do 4 januari 2018 € 619 € 886
za 6 januari 2018 € 603 € 706 € 820
wo 10 januari 2018 € 581 € 683 € 787
do 11 januari 2018 € 619 € 886
za 13 januari 2018 € 592 € 706 € 798
wo 17 januari 2018 € 585 € 677 € 802
do 18 januari 2018 € 630 € 897
za 20 januari 2018 € 607 € 722 € 824
wo 24 januari 2018 € 602 € 686 € 812
do 25 januari 2018 € 625 € 891
za 27 januari 2018 € 617 € 721 € 856
wo 31 januari 2018 € 602 € 710 € 840

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid februari 2018
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
do 1 februari 2018 € 681 € 920
za 3 februari 2018 € 613 € 744 € 1032
wo 7 februari 2018 € 602 € 906 € 840
do 8 februari 2018 € 703 € 942
za 10 februari 2018 € 835 € 848 € 961
wo 14 februari 2018 € 668 € 787 € 928
do 15 februari 2018 € 691 € 1046
za 17 februari 2018 € 679 € 821 € 1346
wo 21 februari 2018 € 668 € 1199 € 901
do 22 februari 2018 € 851 € 980
za 24 februari 2018 € 816 € 930 € 1074
wo 28 februari 2018 € 679 € 803 € 889

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid maart 2018
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
do 1 maart 2018 € 719 € 964
za 3 maart 2018 € 690 € 787 € 956
wo 7 maart 2018 € 679 € 803 € 900
do 8 maart 2018 € 725 € 997
za 10 maart 2018 € 690 € 820 € 956
wo 14 maart 2018 € 679 € 803 € 922
do 15 maart 2018 € 791 € 1002
za 17 maart 2018 € 690 € 809 € 922
wo 21 maart 2018 € 679 € 803 € 900
do 22 maart 2018 € 736
za 24 maart 2018 € 690 € 809 € 889
wo 28 maart 2018 € 763 € 900
za 31 maart 2018 € 870 € 886 € 1197

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid april 2018
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
wo 4 april 2018 € 733 € 835 € 971
za 7 april 2018 € 810
za 14 april 2018 € 689
za 21 april 2018 € 899 € 1034 € 1441
wo 25 april 2018 € 853 € 1271 € 1357
za 28 april 2018 € 927 € 1300 € 1433

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid mei 2018
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
wo 2 mei 2018 € 802 € 1287 € 1033
za 5 mei 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 9 mei 2018 € 768 € 901 € 999
za 12 mei 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 16 mei 2018 € 768 € 901 € 999
za 19 mei 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 23 mei 2018 € 768 € 901 € 999
za 26 mei 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 30 mei 2018 € 768 € 901 € 999

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid juni 2018
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
za 2 juni 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 6 juni 2018 € 768 € 901 € 999
za 9 juni 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 13 juni 2018 € 768 € 901 € 999
za 16 juni 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 20 juni 2018 € 768 € 901 € 999
za 23 juni 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 27 juni 2018 € 768 € 901 € 999
za 30 juni 2018 € 836 € 934 € 1067

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid juli 2018
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
wo 4 juli 2018 € 768 € 934 € 1054
za 7 juli 2018 € 847 € 978 € 1144
di 10 juli 2018 € 802 € 1122
wo 11 juli 2018 € 802 € 979 € 1122
za 14 juli 2018 € 858 € 1012 € 1144
di 17 juli 2018 € 836 € 1122
wo 18 juli 2018 € 836 € 979 € 1122
za 21 juli 2018 € 858 € 1012 € 1164
di 24 juli 2018 € 869 € 1195
wo 25 juli 2018 € 836 € 999 € 1168
za 28 juli 2018 € 878 € 1058 € 1210
di 31 juli 2018 € 876 € 1208

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid augustus 2018
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
wo 1 augustus 2018 € 882 € 1045 € 1214
za 4 augustus 2018 € 904 € 1085 € 1236
di 7 augustus 2018 € 882 € 1214
wo 8 augustus 2018 € 882 € 1045 € 1214
za 11 augustus 2018 € 904 € 1085 € 1236
di 14 augustus 2018 € 882 € 1214
wo 15 augustus 2018 € 882 € 1045 € 1214
za 18 augustus 2018 € 904 € 1085 € 1236
di 21 augustus 2018 € 848
wo 22 augustus 2018 € 848 € 1011 € 1120
za 25 augustus 2018 € 893 € 980 € 1113
wo 29 augustus 2018 € 788 € 921 € 1019

ZWART = beschikbaar
PAARS = actie
BLAUW = op aanvraag
GRIJS = niet beschikbaar(vol)
Prijzen & beschikbaarheid september 2018
Vertrekdatum 8 Dagen11 Dagen12 Dagen15 Dagen
za 1 september 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 5 september 2018 € 768 € 901 € 999
za 8 september 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 12 september 2018 € 768 € 901 € 999
za 15 september 2018 € 836 € 934 € 1067
wo 19 september 2018 € 768 € 901
za 22 september 2018 € 836
Inbegrepen

Vlucht Amsterdam - Marsa Alam - Amsterdam
Accommodatie & verzorging
Luchthavenbelasting
Calamiteitenfonds (is niet vermeld in vanafprijs)
Alle transfers

Niet inbegrepen

Ruimbagage (bij te boeken in boekingsproces)
Visum Egypte (bij te boeken in boekingsproces)
Reis en/of annuleringsverzekering
Persoonlijke uitgaven
Riftaks
8 dagen va € 581,-