Taal

De officiële taal van Egypte is het Arabisch. Maar op straat spreekt men voornamelijk in een Egyptisch dialect. In de meeste toeristische gebieden in Egypte, zoals de grote steden en de badplaatsen langs de Rode Zee, wordt wel een woordje Engels of Frans gesproken. De Egyptenaren die naar school gaan krijgen Engelse les. Het Arabische schrift bestaat uit 28 letters en wordt van rechts naar links geschreven. Arabische cijfers worden van links naar rechts geschreven. Ongeveer 98% van de bevolking spreekt Arabisch, het overige deel spreekt Koptisch, Nubisch en in de Siwa-oase wordt Berbers gesproken.
Egyptenaren zullen erg enthousiast reageren als u een woordje Arabisch spreekt. Neem hiervoor een taalgidsje mee. Dit is ook handig om bijvoorbeeld de busnummers te begrijpen of om te weten op welke dag een bepaald evenement is.

Een paar tips: sommige begroetingen of andere woorden spreek je anders uit tegen een vrouw dan tegen een man. Hetzelfde geldt voor moslims en kopten. Hier een aantal belangrijke woorden en cijfers:

Ja / aywa
Nee / la
Goed / kwayyis
Slecht / misj kwayyis
Alstublieft / min fadlak (tegen een man) EN min fadlik (tegen een vrouw)
Graag gedaan / ‘afwan
Dank u / sjukran
Hallo / as-salamu aleikum (tegen moslims) EN saeeda (tegen kopten)
Welkom / ahlan wa-sahlan
Dag / ma’a salaama
Goedemorgen / sabaa el-kheer
Goedeavond / masaa el-kheer
0 sifr
1 wahid
2 itnayn
3 talaata
4 arbah
5 chamsa
6 sitta
7 sabah
8 tamanya
9 tesah
10 asjara
11 hidaasjar
12 itnaasjar
13 talataasjar
14 arbahtaasjar
15 chamastaasjar
16 sittaasjar
17 sabahtaasjar
18 tamantaasjar
19 tisahtaasjar
20 asjreen
paypal

"VEILIG EN BESCHERMD"

Boek met 180 dagen PayPal aankoopbescherming. Lees hier de voorwaarden. Betaal per bankoverschrijving, Ideal, creditcard of PayPal.
ideal visa mastercard amex paypal
Alle getoonde vanaf prijzen zijn per persoon en o.b.v. een 2-persoonskamer bezetting. Prijzen zijn exclusief 2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds en optioneel 28,- euro visumkosten. De ruimbagage is inbegrepen bij de vluchten van EgyptAir. Bij de vluchten van Transavia en TUIFly betaald u o.b.v. een retourvlucht 30,- euro voor 20KG ruimbagage.