Bevolking

Voor de meeste Egyptenaren is de familie en het geloof erg belangrijk. Een ander kenmerk is een vriendelijke lach op hun gezicht en veel Egyptenaren zijn bijzonder gastvrij. De oorspronkelijke bevolking van Egypte kwam van het Hamitische ras. Vandaag de dag is een ruime meerderheid islamitisch en Arabisch sprekend. Daarnaast leven er Koptische christenen, Bedoeïen, Nubiërs, Berbers en een kleine groep Afrikaners en Westerlingen.

Met een inwoneraantal van ruim 80 miljoen mensen, verdeeld over een oppervlakte van bijna 1 miljoen vierkante kilometer, zou u zeggen: genoeg ruimte! Dit is echter niet zo. Met name in de grote steden is een aardige bevolkingsgroei, mede doordat mensen van het platteland naar de stad vertrekken. Daarnaast bestaat het grootste deel van Egypte uit onbewoonbare woestijngrond. Door de bouw van steden in de woestijn en de ontwikkeling van de Suez kanaalzone zou de bevolking beter kunnen worden verspreid.

Alleen langs de vruchtbare strook langs de Nijl is het leven voor de meeste Egyptenaren aangenaam. Metropool Caïro neemt nog eens meer dan 16 miljoen mensen onder zijn hoede, waardoor deze Reuzenstad een behoorlijke bevolkingsdichtheid kent. Dit alles neemt niet weg dat de beeldschone woestijn onbewoonbaar is.

Het bedoeïen volk uit de bergachtige Sinaï is hier een goed voorbeeld van. En bedenk u dat een oase in de oneindige Westelijke Woestijn ook een prima stekje kan zijn. Of het nu gaat om de Nijl, een depressie, leidingwater uit de grote steden of de aantrekkingskracht van de Rode Zee; waar water is zijn mensen!
paypal

"VEILIG EN BESCHERMD"

Boek met 180 dagen PayPal aankoopbescherming. Lees hier de voorwaarden. Betaal per bankoverschrijving, Ideal, creditcard of PayPal.
ideal visa mastercard amex paypal
Alle getoonde vanaf prijzen zijn per persoon en o.b.v. een 2-persoonskamer bezetting. Prijzen zijn exclusief 2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds en optioneel 28,- euro visumkosten. De ruimbagage is inbegrepen bij de vluchten van EgyptAir. Bij de vluchten van Transavia en TUIFly betaald u o.b.v. een retourvlucht 30,- euro voor 20KG ruimbagage.